Sport & fritid i Landskrona

Landskrona är en idrottsstad med gamla anor. Mest kända är kanske fotbollslaget BoIS, som har sina hemmaarena på Idrottsplatsområdet.


Landskrona är en idrottsstad med gamla anor. Mest kända är kanske fotbollslaget BoIS, som har sina hemmaarena på Idrottsplatsområdet.
Men för de som tycker om att idrotta själv, eller bara röra på sig lite, finns det mängder av möjligheter. Fotboll, ishockey, bowling, tennis, ridning - t ex på ardennerhästar - golf, innebandy, curling eller bangolf (även inomhus!).Simma kan man förstås i Öresund, men det finns också friluftbasänger: Det nydesignade Citadellbadet, Läktarbadet och det mysiga Härslövsbadet. Ett inomhusbad och äventyrsbad, Karlslundsbadet, bjuder på massor roliga aktiviteter åter runt.På sommaren tillkommer förstås också segling och surfing längst kusten.
I Landskrona finns det även greyhoundpark och en av Sveriges förnämsta motocrossbanor.Och givetvis har man en ishall, Karlsundshallen där Lanskronas topplag Lejonet spelar sina hemmamatcher.Sportfiskarna kan söka sin lycka i Öresunds bräckta vatten, försöka fånga ål i Saxån eller bege sig till Citadellet, där i vallgravar pågår Sveriges första put & takefiske i saltvatten.


Golf


I Skåne är man alltid nära vacker golfbana. Tack vare det skånska milda klimatet kan man ofta spela golf året runt här. I hela Skåne finns ett 70-tal golfbanor i absolut toppklass att välja mellan. Här, närmast ligger Landskrona Golfklubb med sina vackra vyer och storslagna natur och… med det enda i Sverige golfmuseum. När man spelar på denna kombinerade park- och seasidebana (36 hål) har man en vidunderlig utsikt över Öresund och staden.Landskrona Golfklubb, tel: 0418-44 62 60Övriga golfklubbar i området:


Öresund Golfklubb i Hälhjarp,

Glumslöv GK (27 hål, Pay and Play-bana, driving range) samt
S:T Ibbs Golfklubb (9 hål) på Ven.