Nöje och Kultur i Landskrona

Ven som är 4,5 km lång och 2,6 km bred ligger 4 km från Sveriges kust och 8 km från Danmark. I Slottsparken vackert inbäddade i grönskan ligger den konsthallen från 1963.

Landskrona Konsthall


Ven som är 4,5 km lång och 2,6 km bred ligger 4 km från Sveriges kust och 8 km från Danmark. I Slottsparken vackert inbäddade i grönskan ligger den konsthallen från 1963. Denna konsthall byggt till Landskronas 550-års jubileum som en utställningshall för industridesign är en av Sveriges mest uppskattade konsthallar. Hallen vars enkelhet framhäver och förstärker konstverken, är ritad av arkitekterna Sten Samuelsson och Fritz Jaenecke och är den enda hallen i parken som är kvar efter jubileet. Konsthallen inrymmer även en oerhört vacker japansk utställningsträdgård belägen mitt i konsthallen.Innan man lämnar konsthallen för att bege sig ut i Kaptensgårdens permanenta skulpturpark, ska man passa på att njuta i caféet som har en unik originalinredning från 1963.


Evenemang och festivaler i Landskrona


Landskrona Karnevalen: Upplev en äkta sambakarneval med trummor och gatudans! Landskrona karnevalen som hålls varje år är en stor turistattraktion som lockar över 150 000 gäster från när och fjärran. Under tre festfyllda dagar dansas det och karnevalyras. På sex olika scener framförs det musik och uppträds passande alla smaker. Toner av allt från dansband och reggae till häftig 60-tals musik fyller den ljumma kvällsluften. Från krögartält nära scenerna serveras det god mat och drycker passande alla smaklökar. I karnevalståget deltar alla som känner sig kallade. Musikgrupper, dansgrupper och alla danssugna kommer att i sambatakt njuta av glädjen och lusten av att dansa ute på Landskronas gator.Venfestivalen:
Stjärnor har det skådats på Ven förut och nu finns ytterligare stjärnskott att beskåda när det uppträds på två olika scener under denna musikfestival på ön, som startades 2004. Ett stort utbud av artister från hela Sverige uppträder på denna underbara, lättillgängliga ö. På repertoaren finns rock, pop, jazz och blues. Båtar kommer at ta er ut och tillbaka under festivalen som besöks av både stora och små. När solen går ner och det börjar skymma är horisonten från Ven oemotståndlig i kärt sällskap.Konstrunda på Ven:
Det finns en del konstnärer bosatta på ön. Denna traditionella konstrunda i maj liknar dock inte påskveckans konstrundor på fastlandet. Här är det cykel eller häst och vagn som gäller. Sveriges miljövanligaste konstrunda alltså!Thulinträffen
Veteranfordonsträffen på fältet runt Citadellet i Landskrona har sedan 1996 vuxit sig allt större utan att förlora sin gemytliga karaktär. Det råder en riktig feststämning när alla fordon sätter igång för cruising i centrum.