• Evenemang idag
26-27
Sep 2015
Fångtornet på Malmöhus slott respektive Landskrona citadell Landskrona

En studie i instängdhet

En studie i instängdhet är en musikdramatisk föreställning som behandlar olika former av instängdhet och fångenskap, faktisk som upplevd, fysisk som psykisk. Här finns såväl den fängelsedömde brottslingen, den fysiskt och den psykiskt funktionshindrade, fångna i sina kroppar men på helt olika sätt, samvetsfången beredd att gå i döden för sin övertygelse och, till sist, "fångvaktaren" - myndighetspersonen fången mellan att följa order eller att följa sitt samvete och därmed riskera att förlora sina privilegier.

Karaktärerna i En studie i instängdhet spelas av fem musiker baserade i malmötrakten: Agnes Wästfelt, sopran, Malin Wikblad, viola, Ida Höög, blockflöjt, Olof Jönsson, trombon och Knut Bengtsson, slagverk. I föreställningen har sångaren och instrumentalisterna likvärdiga roller, till skillnad från den mesta andra musikdramatik där instrumenten ofta underordnas sången. Föreställningen är skapad av tonsättaren Martina Tomner i samarbete med blockflöjtisten Ida Höög och utforskar gränslandet mellan noterad och improviserad musik.

Föreställningarna äger rum den 26 september i Fångtornet på Malmöhus respektive 27 september på Landskrona Citadell. Båda föreställningarna äger rum 15:00. Längden är ca 50 min. Vid föreställningen på Malmöhus samlas publiken i muséets huvudentré.

Atalet platser är begränsat till 20 per föreställning. Föranmälan (ej obligatorisk) görs per mail till enstudieiinstangdhet@gmail.com. Ange önskad dag.

En studie i instängdhet genomförs med stöd av Region Skåne och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

I siffror

11 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

226 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November