• Evenemang idag
Lördag
3
Mars 2018
Landskrona Teater Landskrona

Raderade Kvinnor

Raderade kvinnor på Landskrona Teater arrangeras av Kvinna i Landskrona, jämlikt.nu och Kvinnokarta Landskrona.

Plats: Teatercafeet på Landskrona Teater.
Föreställningen börjar kl 18, insläpp 17:30.
Biljetter köpas via Tickster på webben (https://www.tickster.com/sv/events/jru6k7t1fbdalh4/2018-03-03/raderade-kvinnor), på Landskrona museum eller en timme innan föreställning på Landskrona Teater.
---
”Bland det bästa jag sett!” ”Intressant och roligt.”
"Det var den bästa historielektion jag någonsin fått."
”Bästa underhållningen!” ”Variation och bra ämne.”

En föreställning om fantastiska kvinnor som raderats ur historien. Om kvinnor som haft stor betydelse, men som du inte fått läsa om i skolan. En härlig blandning av musik och föreläsning.

Vad hände när IKEA klippte ur alla kvinnor ur sin katalog i Saudiarabien? Vad gjorde Mileva Einstein som var så märkvärdigt?
Vem var Emelie du Chatelet egentligen och vad var det som Violeta Parra var med och startade? Det och och lite till ska jag berätta.

Tid: 60 minuter.
---
Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Tina är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör flera hundra spelningar per år i offentliga sammanhang.

Tina är visartist och har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Historiska museet i Stockholm, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet. Tinas senaste uppträdande i Landskrona var på Pride Landskrona 2017.

I siffror

58 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Raderade Kvinnor, Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj