• Evenemang idag
Torsdag
16
Februari 2017
Landskrona museum Landskrona

Kulturtorsdag

Kulturtorsdag om Mänskliga Rättigheter!
Se den nyöppnade utställningen Alla Människor, få reda på mer om Non-Violence och Reuterswärdsamlingen samt lyssna till fotograf Olof Jarlbros berättelser från Syrien.

Välkommen till en kväll om att vilja visa det rätta, och att värna det.

Föredrag The War Within and the Refugees. Helsingborgsfotografen Olof Jarlbro tar oss med till Aleppo, året efter den arabiska våren. Han är illegalt i landet med målet att skildra rebellernas kamp mot regimen. Bland liv och död fotograferar Jarlbro, bilder och portträtt som visar den mänskliga aspekten av krig. På årets första Kulturtorsdag visar Jarlbro sina bilder och berättelser, om hur det är att försöka skildra ett krig.

Visning Non-Violence. Revolvern med knuten pipa har blivit en världskänd fredssymbol. Museipedagog Birgitta Liljequist berättar mer om Reuterswärds Non-Violence svit, om verken och samlingen.

Utställningen Alla Människor! Om rättigheter och lika värde. Se den workshop-baserade vandringsutställningen med ett historiskt perspektiv på mänskliga rättigheter. Alla människor! är producerad av Forum för levande historia.

Torsdag 16 februari, 18:00-20:00. Landskrona museum, Café Nell Walden. Caféet är öppet för fika!

Mer nöjen på Landskrona museum
Fredag 24 November 2017
I siffror

144 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona museum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kulturtorsdag, Landskrona museum

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November