• Evenemang idag
Tisdag
14
Februari 2017
Landskrona stadsbibliotek Landskrona

Erik Andersson: Att Översätta En Klassiker

Tisdagen den 14 februari kl.19.00 kommer Erik Andersson, författare och översättare, till Landskrona stadsbibliotek för att prata om sitt arbete med att översätta de klassiska författarna James Joyce och RR Tolkien.

Under översättningsarbetet av Ringarnas herre och Ulysses förde Erik Andersson dagbok med funderingar kring alla de problem som dök upp, från det verkliga livets trilskande e-post till låneord, kniviga tolkningsproblem och resonemang om översättandets natur. Dessa dagböcker resulterade i Översättarens anmärkningar och Dag ut och dag in med en dag i Dublin.

Erik Andersson har i januari 2017 tilldelats Stiftelsen Natur & Kultur stipendium på 100 000 kr som uppmuntran för sitt arbete med att översätta flera klassiska verk.

I siffror

131 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Erik Andersson: Att Översätta En Klassiker, Landskrona stadsbibliotek

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November