• Evenemang idag
Tisdag
14
Mars 2017
Landskrona Teater Landskrona

Musikal: Jag Blir Nog Aldrig Bjuden Dit Igen

JAZZGOSSE OCH KATT BLAND HERMELINERNA

I musikalen "Jag blir nog aldrig bjuden dit igen" minns Göthe Ericsson sitt liv med Karl Gerhard, medan han sliter med att renskriva den store revykungens dagböcker.


Göthe var 16 år när han första gången mötte sin stora idol Karl Gerhard. Han blev snart engagerad som Karl Gerhards sekreterare och alltiallo. Det blev början på en komplicerad kärlekshistoria som fick pågå i det fördolda: på den tiden var homosexuella relationer olagliga. Efter att de glidit isär var Göthe fortsatt djupt engagerad i Karl Gerhards artistliv och som förälder till deras adoptivdotter Fatima.

Karl Gerhard var berömd för sina elaka men eleganta och litterära kupletter. Han var en politiskt modig estradartist, han kritiserade kraftigt nazismen och den svenska eftergiftspolitiken. Han var en storartad artist men också en ömtålig människa som var rädd att bli bortglömd; vännen Göthe förväntades alltid ställa upp.

Tonsättaren Jan-Erik Sääf och textförfattaren Erik Fägerborn har skapat en faktabaserad fantasi om Göthe Ericsson och Karl Gerhard. I regi av Stina Ancker levandegörs revykungen av sång- och dansmannen Lars Humble, medan Göthe gestaltas av tre artister i olika åldrar för decenniernas olika minnesbilder. Damorkestern leds av Annika Bjelk.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musikal: Jag Blir Nog Aldrig Bjuden Dit Igen, Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December