• Evenemang idag
Måndag
13
Februari 2017
Landskrona stadsbibliotek Landskrona

Ven i Dåtid & Konstfotografi i Nutid

Varför blev Thor-Björn intresserad av Ven? ?
-Där hade mina föräldrar ett sommarhus. Jag blev intresserad av hur det var att bo där året runt under olika årstider. Jag fick en idé om att jag ville besöka folk, intervjua och fotografera dom.

Jag ställde frågan: ”Hur är det att leva här? Berätta om er själva!”?Thor-Björn berättar fritt till de intressanta bilderna och delger oss venbornas historier.

Thor-Björn Johansson är född i Stockholm 1949 men sedan länge bosatt i Skåne.
Efter examen vid Christer Strömholms 3-åriga fotoskola 1972 var Thor-Björn verksam som freelancefotograf till 1979. Inriktningen var då sociala reportage och industri.
Numera och sedan sent 80-tal i huvudsak arbete med årliga konstfotografiprojekt och utställningar. 2012 utgavs egna konstfotografiboken MÖRKRUM med 52 fotografier och förord av Örjan Kristenson.
Thor-Björn Johanssons svartvita silvergelatinfotografier är kopierade av honom själv på halvmatta fiberpapper, seleniumtonade och arkivbeständiga. De finns i två exemplar, varav den ena är till försäljning. Det långsamma hantverksmässiga skapandet och den konstnärliga processen i mörkrummet är viktigt för Thor-Björn.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Ven i Dåtid & Konstfotografi i Nutid, Landskrona stadsbibliotek

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November