• Evenemang idag
Fredag
20
Januari 2017
Landskrona Teater Landskrona

Min faster i Sarajevo

Möt guldbaggenominerade Milan Dragisic, regissör Goran Kapetanovic och producent China Åhlander på den extrainsatta visningen av Min faster i Sarajevo.

Överraskande, smärtsam och komiskt absurd.
Zlatan har inte varit i Bosnien sedan han flydde kriget 1992. Zlatans dotter Anja vill veta mer om sina bosniska rötter och vill åka med sin pappa till Sarajevo. Zlatan försöker stoppa henne, men befinner sig plötsligt i en taxi tillsammans med Anja på väg från flygplatsen in mot Sarajevo. Anja vet inget om Zlatans tidigare liv. Hur ska han kunna berätta för henne? Vill han minnas? Vad kommer hon att förstå?

"Arbetet med filmen var för mig en känslomässig rannsakan på flera olika nivåer. Det var en resa tillbaka i tiden till den plats där jag växte upp, till en stad där jag blev kär för första gången, där jag gick i skolan och mötte mina barndomsvänner. Under kriget, 1992, var jag tvungen att lämna Sarajevo hals över huvud och flytta till Sverige. Många av oss som har flytt ett krig pratar inte gärna om det förflutna, men vissa frågor dyker upp när man får egna barn: vilken bild av sitt hemland vill man föra vidare till dem?"
/ Goran Kapetanovic
www.landskronadirekt.com/2017/01/10/min-faster-sarajevo-visas-pa-teatern/

Regissör:
Goran Kapetanovic
Land:
Sverige
År:
2016
Längd:
59 minuter
Språk:
Svenska
Textning:
Svenska
Genre:
Drama
Åldersgräns:
Från 7 år
Skådespelare / Medverkande:
Milan Dragisic, Julia Ragnarsson, Sadzida Setic m fl

Boka på Tickster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Min faster i Sarajevo, Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari