• Evenemang idag
Lördag
25
Mars 2017
Landskrona Teater Landskrona

Emil Jensen - flyktpotatis.

Emil Jensen är äntligen tillbaka med en ny föreställning med Riksteatern. Emil är en av landets mest mångsidiga artister, på scen blandar han musik, lyrik och komik till en helt egen genre.
Han har en förmåga att ta sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen, men alltid genom humorn, ljuset och komiken.
Den nya föreställningen Flyktpotatis är på samma gång allvarligare och roligare än allt Emil gjort tidigare och tar upp flera skikt av flykt och rörelse:
Flykt i den globala betydelsen – från och mellan länder, på grund av förtryck och klimatförändringar. Flykt inom Sverige – från rådande normer på en skola, ett jobb, i en familj eller en destruktiv relation. Och flykt i det inre – verklighetsflykt, besatthet, beroenden och medberoenden.
I föreställningen väver Emil ihop dessa sidor av ämnet i sin musik, lyrik och komik. Utan att ducka för det allvarliga. – ”Allt som finns att upptäcka när jag vänder och vrider på ordet ’Flyktpotatis’ blir som små trampoliner in i berättelser om migration, normer och inre flykt”, säger Emil om föreställningen. ”Dålig potatisskörd som genom historien fått människor att fly och bryta ny mark, potatisen som symbol för det jordnära och trygga och inte minst potatisen som symbol för det ursvenska – och samtidigt det importerade.”

Boka på Tickster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Emil Jensen - flyktpotatis., Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober