• Evenemang idag
Fredag
3
Mars 2017
Landskrona Teater Landskrona

Två Systrar och En Begravning

Ett familjedrama från Banditsagor och Maud Nyberg om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision. Komik, dramatik, och en rejäl dos musik i en historia att identifiera sig med, att känna igen. Ja, om inte hos sig själv så i alla fall hos grannens.
Medverkande är Margaretha Björkman, Erik Lidholm, Maud Nyberg och P-A Strand.
Ridån går upp för hemkomsten efter Alice Cederströms begravning. Två systrar träffas efter många år. Den åldrade sångerskan Violett Ceder, som for till Stockholm i ungdomen för en strålande karriär och ett liv på löpsedlarna. – Och än är det liv i kärringen, skrattar Violett. Men Stjärnan är minst sagt i dalande och bankkontot skrämmande tomt. Den andra systern är arbetsmyran Eva, hemmadottern som aldrig tillfrågats i viktiga ärenden, som alltid varit först i morgonsysslorna och sist att låsa porten. – Nu är det min tur, tänker Eva och dukar till begravningskaffe. Tillsammans med den nyss avlidna modern har hon i decennier drivit Pensionat Perenn, en K-märkt gammal brunnsverksamhet som det skryts om i turistbroschyrerna. Mäklarannonser skulle benämna stället som ett objekt för den händige, turistchefen kallar det ett omistligt kulturvärde.
Vid systrarnas sida hittar vi två herrar: Kapellmästare Gunnar Larsson, ditkallad att ackompanjera den firade stjärnan, hungrig på allt som går att stoppa i munnen och mer än mätt på sin artists olika nycker. Och Bertil Johansson, familjens jurist och Evas förtrogna. Han är den ende som vet hur illa det är ställt med det ekonomiska, och den ende som har en realistisk idé om en lösning bara han fick chansen.
– Vi säljer förstås, säger Violett. – Över min döda kropp, skriker Eva.

Boka på Tickster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Två Systrar och En Begravning, Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari