• Evenemang idag
Fredag
11
November 2016
Landskrona Teater Landskrona

Lucrezia Borgia

Skräckopera i två akter med musik av Gaetano Donizetti och libretto av Felice Romani efter Victor Hugo. För Malmö Opera på turné regisserar Maria Sundqvist Lucrezia Borgia i en koncentrerad kammarversion förlagd i historisk tid, italienska renässansen, med all dess kostymprakt.
Medverkande: bl.a. Hege Gustava Tjønn, Emma Lyrén och Tobias Westman.
Orkester: accordeon, klarinett och violin.
Lucrezia Borgia var en av Donizettis största framgångar. Han skrev operan inspirerad av Victor Hugos pjäs som är baserad på skandalkrönikan om den förskräckliga Lucrezia Borgia.
Den historiska Lucrezia Borgia blev utnyttjad av politiska skäl och bortgift tre gånger av sin maktgalne far, påve Alexander VI. Borgiafamiljens hänsynslösa politik kom att stå modell till Machiavellis Fursten. Enligt en illasinnad myt var Lucrezia sysselsatt med giftmord, sexorgier och incest; det sägs att hon fick ett barn med antingen sin far eller bror.
I operan förälskar sig den unge Gennaro i en vacker men maskerad kvinna. Till sin förfäran inser han att hon är den ökända Lucrezia Borgia. Inte nog med det, han förstår så småningom att han är hennes son…
Föreställningens längd: ca 2 timmar inkl. paus

Boka på Tickster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lucrezia Borgia, Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November