• Evenemang idag
28-29
Jul 2016
Landskrona Karnevalen Landskrona

Electronic Garden

Electronic Garden är ett helt nytt och spännande koncept på Landskronakarnevalen 2016.
I den vackra konsthallsparken i direkt anslutning till vallgraven och konsthallen bygger vi upp en helt ny scen och krögarområde.

Området fungerar under förmiddagarna som vårt Slow Motionområde där det bjuds på allt från Tai Chi och yoga till mindfullness och morgongymnastik.

När kvällen och skymningen närmar sig tillägnas området elektronisk dansmusik. Deejays och liveakter kommer samsas om scenen och bjuda på en bred repertoar av spännande elektronisk musik.

Stor kraft kommer att läggas på att göra det redan vackra området ännu vackrare med ljussättning av träden och vallgraven.

Inne på området kommer det byggas loungeavdelningar där man kan slappna av och lyssna på musik eller njuta av en sval dryck från någon av Landskronas Bryggerier.
Staden huserar numera 3 lokala Ölproducenter, 1413 Bryggkultur AB, Brekeriet & Brygghuset Finn. Samtliga kommer att finnas representerade på detta område. Det kommer vara ett unikt tillfälle att bekanta sig med representanter från de olika bryggerierna och deras sortiment.

Krögare i det nya området är Borstahuskrögarna som till vardags driver Pumphuset Borstahusen och Borstahusens Hamnkrog och de kommer att serveras modern street food av hög kvalitet.

Vi bjuder upp till dans och med elektroniska toner under Landskrona Karnvalen 2016 i vår elektroniska trädgård, under lummiga trädkronor och svalkande skugga centralt beläget vid Landskrona Konsthall i Citadellparken.

Artisterna som spelar under Electronic Garden är ett urval av den bästa svenska dansmusiken just nu, i gränslandet mellans kommers och underjord. Även gästande artister och DJ's från Sydamerika flygs hit för att bjuda på latinska elektroniska toner. Vi kommer få höra en hel del äventyrlig elektronisk musik, genres som: deephouse, tech-house, discofunk, italodisco, dubtechno, drum'n'bass, minimal, experimental, bonnasynth, etc.

Under tre dagar torsdag, fredag och lördag håller vi öppet för nyfikna, invigda och dansglada karnevalsgäster. Vi bjuder på ett alternativ till den "vanliga" festivalmusiken med en betydligt mer laidback känsla dagtid för att mot solnedgång och natt få ta del av klubb och dansmusik när den är som bäst.

TORSDAG
Torsdagsöppning med Chilensk minimal deep house och techno Vi inviger vår elektroniska trädgård med en stor blandning av elektronisk dansmusik. Två killar från Chile gästar festivalens premiärdag och kommer spela egna produktioner och latin inspirerad minimal techno. Undervägs kommer vi få höra Paul Barker aka Phono ursprungligen från England spela break beat, djungle och drum n´bass, så som det lät i London under nittiotalet. Latinsk Cosmic Disco och utsvävande electronica med DJ Katt från Mexico City får öronen skjöna. Vi avslutar med Pia Picknick från Göteborgs underjordiska technoscen som kommer bjuda på dans, dans, dans.

// Victor Rydberg / ANTITES //
En multikonstär med bred blick för techno, house, disco och electronica. Spelar under namnet AntiTes live och har gjort ett par remixer och filmmusik. Influerad av tidiga rejvsoundet i början av nittiotalet spelar Victor med samma driv och känsla av att åka snabbtåg genom det Svenska landskapet.
https://soundcloud.com/victorius
https://soundcloud.com/antites

// Phono //
Break beat, djungle och drum n bass i annorlunda tolkning kommer Phono presentera under torsdagskvällen. Phono från London numera bosatt i Helsingborg sen många år har varit aktiv som producent av drum n bass och drivit skivbolag med djungle och drum n bass släpp, Leet Records under 2000 talet. Numera bygger Paul sin egna instrument och under namnet Din Sync som tillverkar modularsystem.
http://www.rolldabeats.com/label/leet_recordings

// Juancho aka DJ Katt //
Ursprungligen från Mexico City levererar Juancho en annorlunda och spännande musik kollektion. Hans trademark "cosmic disco" sound är en mix av mexikanskt, norskt och italienskt. En slags rymdig ny-disco med hypnotiskt tema.
https://soundcloud.com/dj-katt-2

// Diego Irigoin Y Tomás Taladriz //
Två grabbar på den Chilenska elektroniska musikscenen som bygger sitt sound och skapar fester och klubbar för att höras och synas. Endast ett par år bakom sig men har redan lyckats etablera sig och skapa tillfällen för dans med erkända och etablerade elektroniska musik artister och dj´s från stora delar av Sydamerika.
Deras egna produktioner andas Latinamerika med europeiska influenser. Djupt, minimalt, techigt och rytmiskt.
https://soundcloud.com/diegoirigoin
https://soundcloud.com/tom-s-taladriz

// PIA PICKNICK //
Pia Picknick växte upp i Helsingborg under 90-talet och flyttade till ett regnigt Göteborg 2001. Influerad av den skånska elektroniska undergroundscenen dröjde det inte länge innan hon blev en del av det alltmer växande klubb-och kulturlivet där. Hennes enorma musikintresse har bidragit till att hon spelat på de flesta klubbar i Göteborg, spelat och arrangerat på festivaler, och hon har ett driv som skapat många fantastiska fester och har förgyllt många människors hjärtan.
Nu är Pia Picknick i starten med att börja producera eget.
Enligt henne själv är hennes musikstil hyper & drivig Neotech, med en touch av snacke-pump. Hennes musik och DJ-set karakteriseras av att den är dansant och samtidigt lekfull, men det händer att hennes musik får folk att löpa amok på dansgolvet.
https://soundcloud.com/pia-picknick
https://www.facebook.com/Pia-Picknick-456327474525472/?fref=ts

FREDAG
Börft records – Bonnasynt och traktortechno
Mytomspunna Börft Records från Karlskrona är troligen sveriges äldsta "techno" skivbolag och har funnits sedan 1987. Med sitt unika "bonnatechno" sound har de genom åren uppnått kultstatus, och eftersom de framförallt släpper musik med svenska artister har de en lokal förankring på många orter i sverige och representerar det egna och "äkta" svenska techno soundet mer än något annat skivbolag.

Fredagen går i Börft´s musikaliska fotspår och bjuder på livespelningar och unika musikupplevelser bortom det vanliga.
Liveframträdande från experimentella artister såsom Nimam Spregleda och Five o Clock Traffic som båda har ett par vinylsläpp på BÖRFT records bakom sig och på gång nu under 2016.
BÖRFT´s DJ's kommer spela delar av den musik som har släppts på bolaget under snart 30 års tid.
Liveframträdande med Nimam Spregleda och Five O Clock Traffic, kommer bjuda på helt nytt material. Vi får vänta oss något överraskande elektroniskt och ibland smått galet.

// Nimam Spregleda //
Ett par releaser på Börft rec i bagaget och ett par egna släpp på Skiboy records styr Nimam mot nya experimentella elektroniska höjder. Henrik spelar en form av body synt electro, med skruvade inlsag av sång, och liveinstrument.

https://soundcloud.com/nimam-spregleda

// Joakim Cosmo //
Joakim Cosmo är en av Börft Records DJ's och har spelat skivor på vinyl sedan 1986. Han har spelat över hela världen men framförallt varit ett stadigt inslag i öresundsregionens musikliv genom åren. Medverkade förra året på samlingen Lackmus och har en EP på gång på Börft under 2016. Nyss hemkommen från spelning i Berlin & Fusion festivalen kommer Joakim göra det han tränat hela sommaren på, att låta svenskt.
https://soundcloud.com/joakimcosmo

// Five O´clock Traffic //
Daniel Wendler aka Danielski aka 5 o'clock Traffic har en historia som syntare och analogsynthwizard med många egna vinylsläpp och egna skivbolaget Skiboy Records. Nyligen utkomna dubbeltolvan "Distorted by fantasy" på Börft lovordas.

https://soundcloud.com/danielskiboy
https://www.facebook.com/Five-oclock-Traffic-256091447868777/
https://www.youtube.com/watch?v=UoNNmmuYsN4

// Jesper Rydberg aka Kaurl Bellfrog //
Har spelat, arrangerat och bidragit till den Skånska elektroniska musikscenen i mer än två decennier.
DJ sedan 1996 och har ett brett urval av elektronisk dansmusik i skivhyllan. Garanterat basorienterat och funkigt när Jesper Rydberg (DJ Galore) står bakom spelarna.
https://soundcloud.com/djjespha
https://soundcloud.com/jesperrydberg1974

LÖRDAG
Kontra Musik 10 år med lokal prägel på den elektroniska musiken
Kontra musik fyller 10 år och det firar vi på festivalen genom att bjuda in de två största på technoscenen även internationellt. Finallördagen bjuder även upp till medryckande dans från Malmö´s underjordiska dansmusik scen.

// Erik Berg //
Stor kille på Malmö, Köpenhamn och Berlin´s underground scen. Spelar en skön selektion av allt från dansant funk till skruvad house och techno. Garanterat dansvänligt, garanterat svängigt.
https://soundcloud.com/eberg
https://www.facebook.com/djerikberg/?fref=ts

// Jennifer Dahlgren //
Spelar med övertygelse och känsla, ett urval som får de flesta att rycka på benet.
Jennifer har spelat många år och efterhand etablerat sig på på den Svenska elektroniska musikscen. Där hon levererar taktfast house och techno mixat med finess.
https://soundcloud.com/jenniferdahlgren

// TM 404 //
TM 404 eller Andreas Tilliander producent till FAMILJEN och som för närvarande åker runt halva jorden runt med sina analoga Bassline TB303 som skapar det karakteristiska soundet av ACID musik. Avslutar vår trädgårdspicknick på lördag med en unik livespelning.

// Ulf Eriksson //
Ulf Eriksson är en av sveriges bästa Techno DJs, driver skivbolaget Kontra Musik i Malmö, är resident på Berghain i Berlin och behöver inte mycket mer introduktion än så.

TM404
Andreas Tilliander från Hässleholm, numera hemmahörande i Stockholm, är en av Svensk elektronisk musiks bästa exporter. Spelar sin 303-baserade dub-techno live i princip överallt i världen, och denna lördag i Landskrona!
http://www.kontra-musik.com/index.php?id=242
https://www.youtube.com/watch?v=c8t_VC_JR88

KONTRA MUSIK
https://soundcloud.com/kontramusik
https://soundcloud.com/kontramusik/kontra-musik-x-kontra-musik-10-year-compilation-preview

Arrangemanget är gratis
Dela gärna och bjud in era vänner.
Hjärtligt välkomna!

I siffror

172 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

364 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Karnevalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Electronic Garden, Landskrona Karnevalen

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari