• Evenemang idag
Tisdag
1
December 2015
Landskrona Teater Landskrona

Speed Sisters

Livesändning av Doc Lounges evenemang från Babel i Malmö. Dokumentärfilmen som visas är Speed Sisters som är regisserad av Amber Fares (Palestina, USA / 2015).

Speed Sisters är Mellanösterns första racingteam med enbart kvinnor. Medlemmarna kämpar för att upprätthålla en normal tillvaro trots den israeliska ockupationen. Vi får en inblick i Palestinas racingscen, tjejernas väg till till titeln "Bästa kvinnliga förare" och deras kamp för möjligheten att få tävla på samma villkor som männen.

Kolla in trailern:
https://vimeo.com/125648413

Biljetter: vuxen 80 kr, scenpass och under 26 år 50 kr.

PROGRAM
19.00 Dörrarna öppnas! Missa inte Sofie Turessons snabba fotografier på de digitala skyltarna.
19.30 Raghad Lafi från Palestina sjunger!
19.45 Livespelning med bandet Hanouneh direkt från Babel i Malmö,
20.00 (prick!) visar vi filmen Speed Sisters
Ca 21.00 Livesändning av eftersnacket till filmen. Ställ dina egna frågor via sms till filmens regissör som är på plats i Malmö!
22.00 Avslutar vi kvällen

KVÄLLENS GÄST: Filmens regissör, kanadensisk-libanesiska AMBER FARES, möter publiken i ett samtal efter visningen. Amber har tidigare jobbat med organisationer som UNWRA - som hon gjorde videoserien Peace Starts Here för - och Amnesty International. Speed Sisters är hennes debut som långfilmsregissör.

LIVE PÅ SCEN: HANOUNEH har uppmärksammats både i Sverige och globalt för sitt särpräglade musikaliska uttryck i kombination med politisk medvetenhet och aktivism. Med en varm, soulig röst, en genreöverskridande mix och starka texter som levererar både livserfarenhet och ett många gånger subversivt budskap har hon under de senaste åren turnerat med ett större liveband både i Mellanöstern, där hon bott ynder många år, och i Västafrika, samt gjort ett antal klubb- och festivalspelningar runtom i Sverige.

Doc Lounge Live livesänder Doc Lounges evenemang på Babel i Malmö till en helt ny publik på bibliotek, kulturhus och biografer runtom i Skåne. På Doc Lounge Live får du ta del av
exklusiva förhandsvisningar av dokumentärfilm, livemusik, regissörsbesök och engagerande samtal. Efter filmen kan du ställa frågor till kvällens gäster genom sociala medier och SMS,
som besvaras i direktsändning från scenen i Malmö. Läs mer om Doc Lounge Live på http://doclounge.se/live.

I siffror

24 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

263 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Speed Sisters, Landskrona Teater

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December